ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΦΕΤ
Σε συμμόρφωση με τον ΕΚ 852/2004 η νέα υγειονομική διάταξη
Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 η οποία έχει τεθεί σε ισχύ στο
Άρθρο 9 αναφέρει πως οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών θα πρέπει να διατηρούν
Αρχείο Προσωπικού στο οποίο θα τεκμηριώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού με κατάλληλα αρχεία.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ 14708/17-8-2007 οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη HACCP, θα πρέπει
να εκπαιδεύουν ή να καταρτίζουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με τον χειρισμό τροφίμων βάσει των προγραμμάτων που έχει εκπονήσει και εγκρίνει ο ΕΦΕΤ. Κατηγορίες επιχειρήσεων που εφαρμόζονται οι διατάξεις περί εκπαίδευσης του προσωπικού είναι:
- Επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν , διακινούν τρόφιμα
- Επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορίου
- Επιχειρήσεις Διάθεσης Τροφίμων
- Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης και Ζαχαροπλαστικής
- Εργαστήρια Παραγωγής ή Μεταποίησης Τροφίμων