logo
Image Map

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

 Άμεσα δίπλα σας, για κάθε σας ανάγκη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΦΕΤ

EFET

Σε συμμόρφωση με τον ΕΚ 852/2004 η νέα υγειονομική διάταξη Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 η οποία έχει τεθεί σε ισχύ στο Άρθρο 9 αναφέρει πως οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών θα πρέπει να διατηρούν Αρχείο Προσωπικού στο οποίο θα τεκμηριώνεται η εκπαίδευση του προσωπικού με κατάλληλα αρχεία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 14708/17-8-2007 οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη HACCP, θα πρέπει να εκπαιδεύουν ή να καταρτίζουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με τον χειρισμό τροφίμων βάσει των προγραμμάτων που έχει εκπονήσει και εγκρίνει ο ΕΦΕΤ.

Κατηγορίες επιχειρήσεων που εφαρμόζονται οι διατάξεις περί εκπαίδευσης του προσωπικού είναι:
  •  Επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν , διακινούν τρόφιμα
  •  Επιχειρήσεις Λιανικού Εμπορίου
  •  Επιχειρήσεις Διάθεσης Τροφίμων
  •  Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης και Ζαχαροπλαστικής
  •  Εργαστήρια Παραγωγής ή Μεταποίησης Τροφίμων
Τηλ:
Email:
Κείμενο:
Πόσο κάνει 7 συν 5;